In samenmama

My Angel's First Birthday-Earthday

                                                         

  8 november 2017
Vandaag is het precies een jaar geleden dat ik mijn dochtertje op de wereld heb gezet. Sommige mensen vinden het moeilijk omdat ze niet weten of ze deze dag moeten zien als  verjaardag of als sterfdag. Zelf zie ik deze dag als ''de dag van mij en mijn dochter''.
Er is in het afgelopen jaar veel gebeurd en veranderd maar dit blijft een speciale dag.
Ik vond dan ook dat ik dit gewoon moest vieren en dat mijn dochter en ik dit verdiende.
Ik ben één dag van te voren naar de kapper geweest en heb een mooie outfit uitgekozen. 
Samen met haar peetmoeder en mijn beste vriendin Shardee heb ik bij verschillende winkels spulletjes en versiering kunnen vinden voor het thema unicorn en sterren.
Mijn dochter had een mandje die was opgevuld met een doek van sterren en in het mandje zat een unicorn-knuffeltje. Aangezien dit voor ons een aandenken is aan haar en ik dit zelf ook erg mooi vind wilde ik dit als thema gebruiken voor deze speciale dag.

De taart 
Het mooiste van deze dag vond ik toch echt dat ik een taart mocht snijden. Ik heb een lange tijd op internet rond gekeken naar taarten en ik kwam toen zoals gewoonlijk weer terecht op Pinterest. Ik zag daar een super mooie taart en uiteindelijk heb ik met wat eigen ideeën en in combinatie met het thema daar een eigen creatie van gemaakt.
Ik heb de taart voor mijn dochter besteld en afgehaald bij Patisserie Linnick in Amsterdam.
Het is zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen in de winkel of op de website.
Ze hebben de tijd genomen om te luisteren naar mijn idee en alles is zeer professioneel uitgevoerd! De witte chocolade vond ik erg lekker en de verse frambozen vond ik ook erg verassend. De taart was precies zoals ik het wilde en de details waren prachtig. Ze geven hun eigen draai aan je idee en dit vind ik erg uniek! Wat was dit een smaaksensatie..
Patisserie Linnick is gevestigd op de Amstelveenseweg in Amsterdam.
Website: http://linnick.nl/

    

Bij de Hema heb ik bordjes en servetjes met sterren en maantjes uitgekozen omdat dit terugkwam in de doek van mijn dochter, maar ook in de taart en in de rest van de versiering/decoratie.

De versiering/decoratie
Voor de taart heb ik zoals al eerder uitgelegd bordjes en servetjes gebruikt van de Hema. Op de bordjes zie je plastic champagneglazen staan van Action. Ik heb gekozen voor de kleur roze omdat het tafelkleed en de ballonnen en de kleine unicorns ook roze waren. Wij hebben gekozen voor de kinderchampagne van Jip&Janneke (verkrijgbaar bij de Hema) omdat wij graag met iedereen wilde proosten op mijn dochter en dit ook een mooi moment was voor de kinderen die dit ook allemaal hebben moeten meemaken.
 Aangezien wij een speciale tafel voor haar hebben opgemaakt vonden we het ook leuk om nog wat versiering/decoratie op te hangen. Toevallig vonden wij in de Action een Unicorn die je kan ophangen aan de muur en in een feestwinkel een aantal opblaasbare ballonnen met cijfers, letters en teksten.
                                                                                                             
Een hemel vol ballonnen
Met de kinderen van mijn beste vriendin heb ik een hele sterke band. Dit zijn voor mij 3 jongens die ik als mijn eigen kinderen zie. Zij waren op de hoogte van mijn zwangerschap en wilde mij heel graag helpen met het uitkiezen van de spullen voor het feestje. Op de dag zelf hebben ze ons geholpen met het klaarzetten van alle spullen en ze namen de taak als grote broer uiterst serieus! Ik vind het erg belangrijk om kinderen hier bij te betrekken.
Ik heb ervoor gekozen om op deze speciale dag als afsluiter van de middag ballonnen op te laten met mijn jongens. Ik vind dat dit ook weer een goede uitleg is naar kinderen toe op een mooie manier en bijzondere manier. Avond/proosten
Ik heb ervoor gekozen om het overdag met de kinderen te vieren en om de avond samen met mijn andere beste vriendin Cindy door te brengen.
Ik heb van te voren tegen mezelf gezegd dat ik van deze dag mocht genieten, dus hebben wij besloten om uit eten te gaan en om daarna op mijn dochter te proosten.
We zijn gaan eten bij sushi restaurant Shabu Shabu op het Rembrandtplein in Amsterdam.
Ik heb hier erg van genoten omdat we de hele avond heerlijk hebben kunnen kletsen en we ook vooral hebben gesproken over het afgelopen jaar en vooral over mijn dochter en de situatie daar omheen. Omdat ik graag wilde proosten om de dag af te sluiten en op onze kleine engel zijn we daarna naar onze favoriete bar Lumina gegaan om te genieten van hun heerlijke cocktails en de gezellige muziek.


Verdriet en emoties
Ik kreeg heel veel vragen van mensen over mijn gevoel en verdriet op deze bijzondere dag.
Ik kreeg op 7 november 2016 te horen dat mijn dochter overleden was in mijn buik en ik ben uiteindelijk de volgende dag op 8 november 2016 bevallen. Daardoor waren 7 en 8 november 2017 ook twee rare dagen voor mij. Ik voelde me een beetje apart en gespannen. Dat zal denk ik altijd wel zo blijven... Het waren ook twee hele zware dagen voor mij.
Om 00:00 (officieel 8 november) heb ik wel eventjes gehuild, maar de berichten die ik allemaal binnenkreeg hebben mij aardig gekalmeerd. Ik werd best emotioneel van alle mooie woorden en de lieve teksten en foto's die ik binnenkreeg. Ik vond het zo lief dat zoveel mensen aan ons dachten dat ik me al veel beter voelde en veel beter kon slapen.
Op de dag zelf was ik vooral heel vrolijk en trots en wilde ik de dag heel graag vieren. Door alle steun en alle mooie woorden voelde het echt alsof zij ook aanwezig was. Het is echt heel erg fijn als mensen er toch voor zorgen dat het voelt alsof je dochter toch altijd aanwezig is en dat niemand haar vergeet!

Cadeautjes en herinneringen
Ik ben op deze dag zo verrast door allemaal lieve mensen. Ik heb zoveel lieve berichten ontvangen van mijn mensen, maar ook van heel veel mensen die Jamilastory volgen en vanuit Mama-groepen. Dit was zo hartverwarmend!
Naast alle lieve berichten heb ik ook een aantal hele mooie cadeautjes gekregen voor mij en mijn dochter. Hier komt nog een apart deel van online zodat ik jullie hier alles over kan vertellen en alles uitgebreider kan laten zien!

Ik ben zo blij dat ik deze dag heb kunnen vieren en dat ik er een positieve draai aan heb kunnen geven. Ik hoop dat alle moeders die dit helaas moeten meemaken hetzelfde kunnen doen en misschien kracht kunnen halen uit mijn verhaal/voorbeeld.
Niet iedereen gaat begrijpen waarom ik deze dag wil vieren en waar ik de kracht vandaan haal om het op deze manier te doen, maar dit is iets wat ik toch erg belangrijk vind en ik heb mijn uiterste best gedaan om dit zo goed mogelijk te doen.
Ik weet ook vanuit verhalen van andere moeders die dit hebben moeten meemaken dat niet iedereen dit kan doen en niet iedereen dit wilt doen. Ik heb respect voor alle moeders die deze moeilijke tijd doormaken en die elke dag hun uiterste best doen om dit vol te houden. Ik weet hoe moeilijk dit elke dag is!
Weet dat je toch echt trots op jezelf mag zijn en dat je jouw engeltje nooit hoeft te vergeten en je dit op jouw manier mag vieren of herdenken!

Ik wil alle mensen die mij op deze dag hebben gesteund, berichten hebben gestuurd, kaarsjes voor ons hebben gebrand en aan ons hebben gedacht heel erg bedanken! Dit is voor mij een enorme steun en ik waardeer dit meer dan jullie denken! 


                                     


Related Articles

0 reacties:

Een reactie posten

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Blog Archive

  • ()
  • ()
Meer tonen