In samenmama

Moeders Voor Moeders
Op 4 augustus 2016 is er een medewerkster van moeders voor moeders bij mij thuis geweest voor een gesprek en een zwangerschapstest. Vanaf het moment dat ik wist dat ik zwanger was heb ik heel google rondgesnuffeld en alle tips en verhalen van andere moeders gelezen. Het duurde niet lang voordat ik bij de site van moeders voor moeders terecht kwam. Ik was direct enthousiast en ik wist 100% zeker dat ik hier aan mee wilde doen. Ik heb me dan ook direct aangemeld!

Wat is moeders voor moeders?
Moeders voor moeders is een landelijke actieve organisatie en maakt deel uit van het farmaceutische bedrijf Aspen Oss B.V. Moeders voor moeders wil graag stellen met vruchtbaarheidsproblemen helpen.

Wat doet moeders voor moeders?
Moeders voor moeders zamelt urine in van zwangere vrouwen. Uit deze urine wordt het hCG-hormoon gewonnen. Dit hormoon wordt door farmaceutische bedrijven gebruikt voor het vervaardigen van geneesmiddelen die worden gebruikt bij vruchtbaarheidsbehandelingen.
hCG wordt door het hele lichaam in de eerste vier maanden van de zwangerschap in ruime mate geproduceerd. Het grootste deel verdwijnt via de urine. Deelnemende vrouwen vangen hun urine op in plastic flessen die één keer per week worden opgehaald.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden voor deelname vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent tot en met de 11e week van je zwangerschap. Meedoen kan vanaf de 6e tot en met de 16e week. In deze periode bevat je urine namelijk het meeste hCG-hormoon.

Afspraak met de informatrice
Als je je hebt aangemeld neemt één van de informatrices contact met je op voor het inplannen van een afspraak. Vervolgens komt ze bij je langs en zal ze precies vertellen hoe meedoen werkt en beantwoordt ze al jouw vragen. Ook test ze jouw urine op de aanwezigheid van het hCG-hormoon. Het is belangrijk dat je aan de voorwaarden voldoet. Jouw urine wordt gebruikt voor het maken van een geneesmiddel. De uitslag van de hCG-test en de deelnamevoorwaarden bepalen of je kunt meedoen of niet.

Het opvangen van de urine 
Meedoen is heel eenvoudig. Van moeders voor moeders ontvang je één of meer opvangkannetjes en twee kratten met elk vier flessen om je urine in te bewaren. Je kunt dus elke dag een nieuwe fles gebruiken. Dat voorkomt nare luchtjes. Je ontvangt uiteraard grondig gereinigde flessen.Het ophalen van de urine
Iedere week worden de kratjes met flessen door een chauffeur bij je opgehaald. Dit gebeurt heel discreet, met een bestelauto zonder reclame, dus niemand komt te weten dat je meedoet. Je hoeft er ook niet voor thuis te blijven. Met je informatrice spreek je af waar de kratjes staan en zij geeft het door aan de chauffeur. Een alternatief ophaaladres opgeven kan ook.

Berichtje uit je buik
Berichtje uit je buik is een niet-commerciële service van moeders voor moeders voor alle zwangere vrouwen in Nederland. Je kunt je op de website inschrijven voor een wekelijkse digitale nieuwsbrief.
Van berichtje uit je buik ontvang je elke week een e-mail. Je kindje 'vertelt' in dit berichtje hoe het met hem of haar gaat en hoe hij of zij zich ontwikkelt. Daarnaast krijg je leuke tips en weetjes over je zwangerschap. De berichtjes worden ondersteund met uniek materiaal uit de film ''Het wonder van een nieuw leven'' van Lennart Nilsson en uit de film ''Het leven voor de geboorte'' van Nils Tavernier. Ook ontvang je elke week tips om je zwangerschap nog prettiger te laten verlopen.

Mijn ervaring met Moeders voor Moeders
Mijn ervaring met Moeders voor Moeders was vanaf dag één al super goed! De informatrice was er aardig en enthousiast. Ze heeft me veel informatie gegeven en al mijn vragen duidelijk beantwoord. Ze heeft de voorwaarden goed uitgelegd en goede afspraken met mij gemaakt over de deelname en het ophalen van de urine.
Ik ben tijdens mijn hele zwangerschap misselijk geweest, maar ik heb nooit problemen gehad met mijn deelname. Ik ben de flessen een keer vergeten buiten te zetten en daar werd goed op gereageerd doormiddel van een briefje in de brievenbus van de bezorger.
Ik vond het super leuk van Moeders voor Moeders dat ik als dank voor mijn deelname een mooie en warme badcape kreeg voor mijn kindje!
Ik vind Moeders voor Moeders een geweldige organisatie! Ik hoop dat elke zwangere vrouw (die voldoet aan de voorwaarden) hier in de toekomst aan zal meedoen. Je helpt tenslotte andere vrouwen doormiddel van het inleveren van urine. Ik vind dat je met een kleine bijdrage iets goeds doet voor de samenleving! Onze kinderen zijn onze toekomst.. En ik gun elke vrouw het geluk van de wereld... Een zwangerschap.
Ik hoop dat alle vrouwen die zwanger zijn en mijn website bezoeken zich vanaf vandaag aanmelden voor Moeders voor Moeders! Ben je niet zwanger maar ken je iemand die zwanger is en die nog niet meedoet aan Moeders voor Moeders? Licht je vriendin, moeder, zus, collega, kennis, familielid etc. in over deze mooie organisatie en doe vooral mee!
Wij zijn moeders die andere moeders op een prachtige manier kunnen helpen!

Website Moeders voor Moeders: https://www.moedersvoormoeders.nl/

Voorwaarden Moeders voor Moeders: https://www.moedersvoormoeders.nl/ik-wil-meedoen/550/deelnamevoorwaarden.html

Berichtje uit je buik: https://www.moedersvoormoeders.nl/zwanger-en-nu/118/berichtje-uit-je-buik.html

Contactgegevens Moeders voor Moeders:
Postbus 98
5340 AB Oss
0800-0228070Heb jij meegedaan aan Moeders voor Moeders? Heb je ervaring met zwanger raken na een behandeling? Laat dan alsjeblieft een reactie achter onder dit bericht! Kende je deze organisatie nog niet? Heb ik je geïnspireerd? Dan hoor ik dit uiteraard ook graag van je! Ik ben benieuwd naar al jullie ervaringen!Related Articles

1 reacties:

  1. Weer prachtig geschreven meu amor! Dit was tot ik dit las een onbekende organisatie voor mij. Wat een mooie organisatie met een prachtig doel��! Ik ga dan ook zeker mee doen!

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Blog Archive

  • ()
  • ()
Meer tonen