In samenmama

My Gender Reveal Party


Toen ik erachter kwam dat ik zwanger was kwam er zoals bij de meeste vrouwen direct één vraag bij me naar boven... Zit er een jongen of een meisje in mijn buik?!
Op Facebook zag ik wel eens filmpjes en foto's voorbij komen van een gender reveal party en het leek me erg leuk om dit mee te maken en te organiseren!

Wat is een gender reveal party? 
Een gender reveal party is een feest waarbij je mensen uitnodigt en doormiddel van hapjes, spelletjes, hints en verassingen het geslacht van je baby bekend maakt.
Vaak weten de ouders het geslacht ook nog niet en komen ze er samen op het feest achter.
Deze trend is uiteraard net zoals de babyshower overgewaaid vanuit Amerika.

Ideeën voor de grote onthulling 
Ik twijfelde tussen een balon, een taart en héél veel andere ideeën...Ik ben gaan rondkijken op internet en pinterest en kwam toen terecht bij een foto van een prachtige taart.
Ik heb direct een paar websites bezocht en contact opgenomen met meerdere bakkerijen.
Uit alle bakkerijen heb ik gekozen om mijn taart te laten maken door Madita van Diet's Sweets and Shiny. Ik stuurde haar een foto van de taart die ik had uitgekozen en zij heeft mij ervan overtuigd dat zij de taart precies voor mij kon namaken.

De geslachtsbepaling
Je krijgt het geslacht van je baby meestal na 20 weken te horen tijdens je echo. Dit is een spannend moment omdat je meestal ook hoort of je baby geen lichamelijke afwijkingen heeft. Wij hebben ervoor gekozen om een vervroegde geslachtsbepaling te doen.
Op 3 oktober 2016 was ik 13 weken zwanger en mocht ik de echo laten maken.
Omdat het voor ons nog een verassing moest blijven ging mijn zus met ons mee. Nadat de echo klaar was en ze het geslacht wisten moesten wij de kamer verlaten. Mijn zus heeft toen gebeld naar Madita zodat zij aan de slag kon met de taart. Zij wist nu dat ze een roze kleurstof moest gebruiken! Ik vond het ontzettend spannend en mijn zus kon het gelukkig goed voor zich houden! Gelukkig is Madita heel snel en omdat ik de echo in de ochtend had laten maken kon ik de taart dezelfde dag nog om 19:00 komen ophalen!

Decoratie van de gender reveal party
Dit feest kleed je eigenlijk bijna hetzelfde aan als bij een echte babyshower, alleen zorg je dat de kleuren roze en blauw beide in het thema terugkomen voor de bijzondere onthulling. Je kunt de gasten uitnodigen doormiddel van een speciale uitnodiging.
Ik heb ervoor gekozen om de ruimte te versieren met roze en blauwe ballonnen, ook heb ik gekozen voor een opblaasbare ballon van het woord ''Baby''.
Voor de taart en drankjes heb ik roze en blauwe bordjes/bekers gekocht.
Ik heb mijn spullen gekocht bij de feestwinkel, Action, Daily Style en bij de Flying Tiger.
Bij feestwinkels verkopen ze roze en blauwe helium ballonnen die je in de lucht kan laten hangen. Zo zie je maar dat je zelfs het plafond kan laten versieren!Reactie op de grote onthulling 
Ik ben de hele dag door zenuwachtig geweest en kon mijn zus soms wel achter het behang plakken. Dit is dus erg slopend als je niet tegen verassingen kan...
Wij hebben samen de taart gesneden. Toen ik het mes weer naar me toe trok om verder te snijden zag ik de roze kleurstof op het mes. Ik schrok heel erg, terwijl ik het eigenlijk al dacht. Omdat het een complete verassing is en je de hele dag op de onthulling wacht komt alle spanning eruit. Ik heb dus best hard gegild en ik heb aardig wat gesprongen...
Een gender reveal party zorgt dus voor een enorme verassing en geeft een feestelijke sfeer aan de onthulling. Dit speciale en feestelijke moment leek mij leuker dan de normale manier bij de verloskundigenpraktijk. Deze verassing zorgde ook voor bijzondere emotiesCadeautjes gender reveal party
Ik heb tijdens de gender reveal party verschillende soorten cadeautjes gekregen.
Het is erg leuk om kleertjes en knuffeltjes te ontvangen, maar bruikbare en educatieve cadeautjes vind ik zelf nog veel leuker!
Mijn vriendin Irene kocht foto-kaarten voor mijn dochter. Zo kan je bij elke foto die je van je baby/kindje maakt een kaartje neerleggen of ophangen met de leeftijd/gebeurtenis erop. Dit zijn leuke cadeautjes omdat je er veel mee kan doen en het leuke herinneringen zijn voor je kindje. Ook kreeg ik een gipskit voor de handjes en voetjes van mijn baby. Dit is erg leuk en creatief om zelf te doen en natuurlijk ook leuk om als decoratie te gebruiken voor de babykamer. Iedereen kiest natuurlijk zelf cadeautjes uit en als moeder ben je vaak blij met alles! Aangezien het een kleine bijeenkomst is zijn kleinigheidjes altijd meer dan genoeg. Het gaat uiteindelijk om je aanwezigheid.
Tijdens een gender reveal is het natuurlijk niet verplicht om cadeautjes mee te nemen!


Ben jij ook geïnteresseerd in deze overheerlijke en prachtige gender reveal taart? Ben je binnenkort jarig en vier je een feestje? Heb je je droomtaart gezien en wil je de opdracht uit handen geven? Neem dan contact op met Madita van Diet's Sweets And Shiny!
Ik was erg blij met de taart omdat ze mij heeft verrast met een heerlijke smaak. Je mag je smaak zelf uitkiezen, maar ik liet me verassen! De smaak was perfect en niet te zoet of te machtig. De cake was ook heerlijk en vooral erg luchtig en prachtig verdeeld qua kleuren!
Je kan haar een voorbeeld sturen of de taarten bekijken op haar pagina.
Contact: https://www.facebook.com/diets.sas/      

       Related Articles

0 reacties:

Een reactie posten

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Blog Archive

  • ()
  • ()
Meer tonen